+48 882 663 099
kontakt@osmostar.pl
Osmostar

Menu

Skip to content
  • Strona główna
  • Odwrócona osmoza
    • Historia osmozy
    • Budowa osmozy
    • Etapy filtracji osmozy
    • Plusy i minusy osmozy
    • Eksploatacja osmozy
    • Akcesoria do osmozy
  • Filtry osmotyczne
    • Ecoperla Profine Zero
    • Ecoperla Rosa
  • Wkłady do osmozy
    • Ecoperla Elixir
  • Blog
  • Kontakt

17Lut/20
ekologiczne gospodarstwo domowe - jak oszczędzać wodę

Ekologiczne gospodarstwo domowe – jak to zrobić?

17 lutego 2020Filtry kuchennedzbanek filtrujący, ultrafiltracjaMagda Walczak

Obecnie ekologia jest na jednym z pierwszych miejsc, jeśli chodzi o priorytety w wielu państwach oraz w mniejszych komórkach: województwach, instytucjach, a także gospodarstwach domowych. To od małych czynów zaczynają się wielkieRead More…

2 komentarze
21Sty/20
inwestycja w filtr kuchenny - wady i zalety

Czy filtr kuchenny to dobra inwestycja?

21 stycznia 2020Filtry kuchennedzbanek filtrujący, odwrócona osmoza, ultrafiltracjaMagda Walczak

O filtrach kuchennych można usłyszeć coraz więcej i coraz częściej. Ultrafiltracja, nanofiltracja, odwrócona osmoza, dzbanek filtracyjny, butelka filtrująca – czy opłaca się mieć w domu któreś z tych rozwiązań? Dlaczego warto miećRead More…

Leave a comment
07Sty/20
Czy twarda woda psuje AGD?

Przy jak twardej wodzie zmiękczacz wody staje się koniecznością?

7 stycznia 2020Praktyczne informacjeecoperla, twarda woda, zmiękczacze wodyGrzegorz Bosak

Jeśli użytkowana w domach czy mieszkaniach woda występuje twarda woda może to prowadzić do znacznie szybszego zużywania się różnych urządzeń począwszy od AGD a kończąc na umywalkach. Wynika to z możliwości powstawaniaRead More…

Leave a comment
07Gru/19
dobór najlepszego zmiękczacza wody do domu jednorodzinnego

Zmiękczacz wody – który będzie najlepszy?

7 grudnia 2019Zmiękczacze wodyecoperla, twarda wodaMagda Walczak

Kamienny osad to prawdziwe utrapienie i nie ma co do tego żadnych wątpliwości. Wśród jednych z najlepszych sposobów na poradzenie sobie z problemem jest centralny zmiękczacz wody. Wielu użytkowników coraz chętniej chwaliRead More…

One comment so far
17Lis/19
przekroczenia manganu w wodzie z własnego ujęcia

Mangan – dlaczego trzeba go usuwać z wody?

17 listopada 2019Woda ze studnianaliza wody, mangan w wodzieMagda Walczak

Własne ujęcie nie zawsze jest źródłem wody krystalicznie czystej, która nadaje się do bezpiecznego spożycia i użytkowania. Jeśli problemem jest wysoka mętność i czarny osad, jaki po sobie pozostawia, przyczyną mogą byćRead More…

2 komentarze
07Paź/19
lampy UV do dezynfekcji wody

Lampa UV – ochrona przed bakteriami w wodzie

7 października 2019Woda ze studnibakterie w wodzie, lampa UVMagda Walczak

Woda z własnego ujęcia nie zawsze jest krystalicznie czysta, tak jak wielu mogłoby się wydawać. Jednym z największych zagrożeń czyhających na jej użytkowników są mikroorganizmy. W wodzie mogą pojawić się w każdejRead More…

3 komentarze
08Wrz/19
zmiękczacz wody - wymiana jonowa w zmiękczaczu wody

Zmiękczacz wody – jak właściwie działa? Jaki wybrać?

8 września 2019Zmiękczacze wodykamień kotłowy, twarda wodaMagda Walczak

Na pewno już niejednokrotnie widzieliście osad na dnie czajnika lub musieliście wzywać serwis do naprawy ukochanego ekspresu do kawy właśnie z powodu przytkania przez kamień. Czy wiecie, że taki sam osad gromadziRead More…

4 komentarze
20Sie/19
skuteczna walka z żelazem i manganem w wodzie

Sprawdzone metody na usuwanie żelaza i manganu z wody

20 sierpnia 2019Woda ze studnimangan w wodzie, odżelaziacz wody, żelazo w wodzieMagda Walczak

Własne ujęcia wody nadal cieszą się sporą popularnością i są chętnie wykorzystywane, zwłaszcza w mniejszych miejscowościach. Woda studzienna umożliwia podlewanie ogrodu i pojenie zwierząt, ale nierzadko jest też wykorzystywana w celach użytkowychRead More…

3 komentarze
14Lip/19
azotany w wodzie - szkodliwość dla zdrowia

Czy azotany w wodzie wywołują nowotwory?

14 lipca 2019Woda ze studniazotany w wodzie, odwrócona osmozaMagda Walczak

O azotanach w wodzie mówi się coraz częściej. To nie jest przekroczenie występujące tak regularnie jak żelazo, mangan czy twardość wody, jednak wielu na myśl o nich łapie przerażenie. Dlaczego? Czy azotanyRead More…

3 komentarze
16Cze/19
najważniejsze pytania przed zakupem systemu uzdatniania wody

5 pytań, na jakie musisz odpowiedzieć przed wyborem metody uzdatniania wody

16 czerwca 2019Filtry kuchenne, Praktyczne informacje, Woda ze studniazotany w wodzie, mangan w wodzie, twarda woda, uzdatnianie wody, żelazo w wodzieMagda Walczak

Woda płynąca z naszych kranów praktycznie nigdy nie jest czystym związkiem H2O. Zawiera w sobie wiele substancji, które z jednej strony mogą być przyjazne dla organizmu, a z drugiej szkodzić nie tylkoRead More…

3 komentarze

Posts navigation

  • « Previous
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Next »

Odwrócona osmoza

Odwrócona osmoza to obecnie najbardziej popularny filtr kuchenny na świecie. W USA co piąty mieszkaniec domku jednorodzinnego posiada odwróconą osmozę.

Filtr osmotyczny zdobywa również popularność w Polsce. Zapoznaj się z treścią na stronie Osmostar i dowiedz się jakie korzyści może dać Tobie odwrócona osmoza.

Ankieta

Czy używasz odwróconej osmozy?

View Results

Loading ... Loading ...
Copyright © Osmostar
Powered by WordPress , Theme i-excel by TemplatesNext.
MENU
  • Strona główna
  • Odwrócona osmoza
    • Historia osmozy
    • Budowa osmozy
    • Etapy filtracji osmozy
    • Plusy i minusy osmozy
    • Eksploatacja osmozy
    • Akcesoria do osmozy
  • Filtry osmotyczne
    • Ecoperla Profine Zero
    • Ecoperla Rosa
  • Wkłady do osmozy
    • Ecoperla Elixir
  • Blog
  • Kontakt